Hotel Arcs de Monells, un oasi de tranquil·litat a l’Empordà

L’Hotel Arcs de Monells es troba als peus de l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres, enmig d’un seguit de pobles amb encant que ens fan tornar a l’època medieval. Monells, Cruïlles i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà, Madremanya o Púbol i La Pera en son uns pocs representants. I es que l’Hotel Arcs de Monells es troba en un entorn privilegiat, amb la serenor de trobar-se lluny de tot i a la vegada, molt prop dels racons més populars i bonics de l’Empordà.

Tant si busques gaudir d’una estada o vacances tranquil·les i relaxades com si ets un incansable de les activitats esportives com la btt o el senderisme, a l’Hotel Arcs de Monells trobaràs el teu espai. Des d’aquí podràs gaudir de l’Empordà més genuí, de la seva natura, de les seves tradicions, de la seva gastronomia i de l’increïble patrimoni històric i artístic que amaguen tots els seus pobles i racons.

Monells és el poblet que acull l’hotel, conegut sobretot, pels arcs de la seva plaça principal, la Plaça de Jaume I. Un emblema tant distintiu i característic que ens dóna nom a l’establiment. El conjunt de Monells, format per les seves places i carrers exemplifica l’evolució de l’arquitectura popular a través de diferents etapes històriques. Del temps del romànic, es conserven parts de les muralles i torres que envoltaven el poble i el castell. D’estil gòtic, la plaça de l’Oli, el carrer dels Arcs, i alguns finestrals.

Durant els segles XVII i XVIII es van aixecar cases sobre els murs de la fortificació, es van reordenar els espais interiors i es van formar dues línies de carrers, la de Vilanova a llevant, on es troba ubicat l’Hotel i la de la Riera en el marge esquerre del Rissec. A la façana de moltes d’aquestes cases avui podem veure dates referents a aquests anys. Un altre element ben característic del municipi és l’església de Sant Genís amb elements romànics, gòtics i barrocs. Al seu costat s’hi troba el cementiri, on destaca una làpida sepulcral gòtica del cavaller Arnau de Pontós, pertanyent a una de les famílies més rellevants de la història de Monells.

Allotjar-se a l’Hotel Arcs de Monells és reviure la història del territori que l’acull, és retrobar-se amb la seva essència i retrobar-se amb l’entorn natural, és viure l’Empordà al 100%. I tu, vols viure l’Empordà al complet des de l’Hotel Arcs de Monells?

Deixa un comentari