Hotel Arcs de Monells, un oasi de tranquil·litat a l’Empordà

Hotel Arcs de Monells

L’Hotel Arcs de Monells es troba als peus de l’Espai d’Interès Natural de les Gavarres, enmig d’un seguit de pobles amb encant que ens fan tornar a l’època medieval. Monells, Cruïlles i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà, Madremanya o Púbol i La Pera en son uns pocs representants. I es que l’Hotel Arcs de Monells es troba en un entorn privilegiat, amb la serenor de trobar-se lluny de tot i a la vegada, molt prop dels racons més populars i bonics de l’Empordà.

Tant si busques gaudir d’una estada o vacances tranquil·les i relaxades com si ets un incansable de les activitats esportives com la btt o el senderisme, a l’Hotel Arcs de Monells trobaràs el teu espai. Des d’aquí podràs gaudir de l’Empordà més genuí, de la seva natura, de les seves tradicions, de la seva gastronomia i de l’increïble patrimoni històric i artístic que amaguen tots els seus pobles i racons.

Monells és el poblet que acull l’hotel, conegut sobretot, pels arcs de la seva plaça principal, la Plaça de Jaume I. Un emblema tant distintiu i característic que ens dóna nom a l’establiment. El conjunt de Monells, format per les seves places i carrers exemplifica l’evolució de l’arquitectura popular a través de diferents etapes històriques. Del temps del romànic, es conserven parts de les muralles i torres que envoltaven el poble i el castell. D’estil gòtic, la plaça de l’Oli, el carrer dels Arcs, i alguns finestrals.

Durant els segles XVII i XVIII es van aixecar cases sobre els murs de la fortificació, es van reordenar els espais interiors i es van formar dues línies de carrers, la de Vilanova a llevant, on es troba ubicat l’Hotel i la de la Riera en el marge esquerre del Rissec. A la façana de moltes d’aquestes cases avui podem veure dates referents a aquests anys. Un altre element ben característic del municipi és l’església de Sant Genís amb elements romànics, gòtics i barrocs. Al seu costat s’hi troba el cementiri, on destaca una làpida sepulcral gòtica del cavaller Arnau de Pontós, pertanyent a una de les famílies més rellevants de la història de Monells.

Allotjar-se a l’Hotel Arcs de Monells és reviure la història del territori que l’acull, és retrobar-se amb la seva essència i retrobar-se amb l’entorn natural, és viure l’Empordà al 100%. I tu, vols viure l’Empordà al complet des de l’Hotel Arcs de Monells?

Comparteix l'article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Share on print